
Endelig har æ prøva mæ på laging av syltaflæsk av grishau! Har snakka om det i mange år, at æ må lær mæ det, -og nu e det endelig gjort. Normalt e det berre tell jul vi laga det, men så fant ho mamma ut at vess æ sku få tid å vær med, måtte vi ta det ei anna tid på året. Det va lurt!
Va en ganske spesiell jobb... Majn vænn sæ sekkert tell det etterkvært.

Når alt spiselig va skjært laus fra haue, skar vi det opp i passelige betta. La det i ei form med klede, lagvis kjøtt/flæsk, salt og peppar og gelatinpulver. Så sydde æ sammen rundt kjøttet så stramt som mulig. Va då bidd så ivrig at æ glømte å ta bilde av den ferdige rullen før vi la den i press. Etter ett døgn i press havna den i saltlake, førr å ligg å godgjær sæ tell påske. Namnam...

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar